Povratak na IZDELKI

ŠAMPON ZA MASTNE LASE

Limes-sampon-za-masnu-kosu

ŠIFRA: 9103 500 ml

ŠIFRA: 9104 250 ml

 Značilnosti:

Mastni lasje so posledica pretiranega izločanja loja žlez lojnic. To je velikokrat pogojeno z nepravilno prehrano, stresom, hormonskih nepravilnosti. Lasje se hitro mastijo tudi ob rednem pranju. Oblikovanje las je zato oteženo, lasje pa izgledajo neurejeni.

Šampon vsebuje izvleček hmelja, breze in koprive. Kopriva (urtica dioica) blagodejno deluje na lasne korenine in je eno izmed najboljših zelišč za nego las. Odlična je v boju proti izpadanju las. Kopriva vsebuje kalcij, fosfor, železo, natrij, Vitamin C, A, B2 in K. Kopriva prodira do lojnih žlez, umiri pretirano izločanje maščobe in ga normalizira. Silicijeve molekule preprečujejo lomljenje las in jačajo lasni koren. Kopriva deluje tudi antialergijsko, antistresno, protivnetno, izboljša prekrvavitev lasišča.

Hmelj (Humulus Lupulus) je naravni antioksidant, neguje in hrani lase in kožo lasišča. Hmelj vsebuje etersko olje – je antiseptik, ki umirja in tonizira.

Breza (Betula Alba) deluje antibakterijsko, neguje in ščiti kožo lasišča in lase. Deluje globinsko, neposredno na žlezo. Vsebuje eterično olje, tanin,vitamin C, tripertenski alkohol… Skupaj s hmeljem ugodno vpliva na žleze lojnice, normalizira njihovo delovanje in preprečuje prekomerno izločanje maščobe.

 Delovanje:

– zmanjša maščenje las

– lasje dobijo normalen izgled, naraven sijaj in  voljnost

– koža lasišča postane mehka in gladka

– lase ni potrebno prepogosto umivati

 Uporaba:

Šampon se uporablja za umivanje las in telesa. Za najboljši efekt šampon vtremo v lasišče in lase in pustimo delovati od 3 do 5 minut ter nato izperemo z vodo.

Pri hujših oblikah mastnih las se, poleg šampona za mastne lase, priporoča uporaba balzama, s katerim lasje pridobijo na volumnu.