Povratak na KOLEKCIJA ZA KOSU

ŠAMPON ZA MASNU KOSU


limes-sampon-za-masnu-kosu--za-kosu-prirodni-ekoloski-proizvodi
ŠIFRA: 9103 500 ml

ŠIFRA: 9104 250 ml

Karakteristike:

Masnu kosi izaziva preterano lučenje lojnih žlezda,  kao posledica stresa, loše ishrane, gena, hormonskih poremećaja. Kosa se brzo masti i pored redovnog pranja i otežava oblikovanje frizure. Izgleda neuredno i izdvaja se na pramenove. Šampon sadrži ekstrakt hmelja, breze i koprive. Kopriva (urtica dioica) ima blagotvorno dejstvo na koren kose i jedna je od najboljih biljaka za negu kose. Odlična je protiv opadanja kose i za jačanje korena kose. Bogata je kalcijumom, fosforom, gvožđem, natrijumom, a sadrži i vitamin C, A, B2, i K. Kopriva prodire do lojnih žlezdi, ublažava njihovo prekomerno lučenje i normalizuje ga. Silicijumova jedinjenja sprečavaju lomljenje vlasi i učvršćuju koren kose. Deluje antialergijski, antistresno, protivupalno, poboljšava cirkulaciju kože. Hmelj (humulus lupulus)je prirodni antioksidans, neguje i hrani kosu i kožu, deluje na površinu kože. Aktivni princip čini etarsko ulje koje je sastavljeno od terpenskih ugljovodonika i smole koja u sebi sadrži ketone i fenole. Hmelj je antiseptik, umiruje, tonizira. Breza (betula alba)deluje antibakterijski, neguje i štiti kožu i kosu, deluje dubinski, direktno na žlezdu. Sadrži etarsko ulje, tanin, vitamin C, vosak, tripertenski alkohol.. Zajedno sa hmeljom povoljno utiču na lojne žlezde, normalizuju njihov rad i sprečavaju prekomerno lučenje tako što blokiraju receptore masnih materija.

Dejstvo:

– smanjuje masnoću

– kosa dobija normalan izgled, prirodan sjaj, lepršavost

– koža postaje meka i glatka

– smanjuje se broj pranja

Nega:

Koristi se za pranje kose i tuširanje. Za najbolji efekat potrebno je utrljati šampon u kosu i kožu glave, promasirati i ostaviti da deluje 3-5 minuta, da bi aktivne supstane delovale na ćelije kože, nakon toga isprati vodom.

Problem umereno masne kose se može korigovati pravilnom ishranom i negom, međutim, postoje i mnogo teži oblici masne kose pa se u takvim slučajevima preporučuje, pored drugačijeg načina  ishrane i ustaljene nege, korišćenje šampona za masnu kosu i balzama kako bi kosa dobila na punoći.

Cenonik-rs Cenonik-bh Cenonik-CG Cenonik-MK