Povratak na ČAJEVI

URINO ČAJ – za urinarne infekcije


limes-urino-caj-za-urinarne-infekcije-prirodni-ekoloski-proizvod
URINO ČAJ
– Pomaže kod infekcije bešike i mokraćnih puteva

 

Sastav: list breze, sitnica,selen, uva, rastavić

ŠIFRA: 9606

Urinarne infekcije se još nazivaju i infekcije urinarnog trakta. Infekcije izaziva bakterija u urinarnom traktu. Svi delovi sistema za mokrenje mogu biti pogođeni infekcijom, ali su najčešće pogođeni bešika i uretra. U infekcije urinarnog trakta spadaju: uretritis, upla bešike, upala bubrega.

Infekcija mokraćnih puteva koja pogađa bešiku, može biti veoma bolna i iritantna. Ako se infekcija proširi do bubrega može doći do ozbiljnih komplikacija.

 

 

Dejstvo:

Koristi se protiv bakterija u mokraći. Mešavina odabranog  bilja ima dezinfekciono, diuretsko  i antiseptičko delovanje kod raznih upala bubrega i bešike. Posebno se preporučuje za lečenje bakterijskih infekcija urinarnog trakta i kod uretritisa. Pročišćuje organizam jer ispira soli, pesak i kamenje iz bubrega.

 List breze svojim snažnim diuretickim učinkom pospešuje izlučivanje mokraće i samim tim bolje ispiranje mokraćnih puteva i bubrega.

 Sitnica   pomaže u lečenju urogenitalnih organa, kod oboljenja bešike, stvaranja kamenčića, upale mokraćnih kanala,hroničnog cistitisa i uretritisa, deluje umirujuće na muskulaturu mokraćne bešike.

 Selen  je uspešan kod pojave belančevina u mokraći i upale bubrežne čašice. Sprečava stvaranje bubrežnih kamenaca,pospešuje protok krvi, jača ceo organizam.

 Uva je izuzetno lekovita biljka, najbolje rezultete pokazuje kod lečenja upale mokraćnih puteva i bubrega. Pročišćava urinarni trakt od bakterija, delotvorna je u lečenju veoma neprijatne bakterije, ešerihije koli. Korisna je i u lečenju prostate.

 Rastavić  podstiče izmokravanje. Učinkovit je kod poremećaja u radu bubrega, ublažava grčeve u bešici, bolno i učestalo mokrenje i slične zdravstvene tegobe.  Najčešće se koristi za lečenje upale mokraćnih kanala ali i kao lek za smanjenje kamena u bubregu.

Način korišćenja: kesicu čaja preliti sa 2 dl vrele vode, ostaviti da odstoji 30 minuta. Pije se tri puta dnevno.

Cenonik-rs Cenonik-bh Cenonik-CG Cenonik-MK