Povratak na ČAJEVI

RANKIN ČAJ ZA IMUNITET


limes-rankin-caj-za-imunitet--prirodni-ekoloski-proizvod
ŠIFRA: 9601

Karakteristike:

Omogućava unošenje potrebnih materija u organizmu  koje doprinose stvaranju odbrambenog sistema, imuniteta. Imunski (imunološki) sistem je odbrambeni sistem organizma koji ga štiti od napada stranih mikroorganizama (virusa, bakterija, gljivica i parazita), njihovih hemijskih supstanci (toksina), kao i sopstvenih izmenjenih i istrošenih ćelija. Savremeni način života i rada često je uzrok stresa i pada imunog sistema.

Sastav:

Majčina dušica, Šipurak, Kopriva, Petrovac, Žalfija, Vranilova trava, Matičnjak, Kantarion, Zovin cvet.

Dejstvo:

– stvara jak odbrambeni sistem organizma

– pomaže kod prehlade i upale:

– grla

– krajnika

– sinusa

– pomaže kod bronhitisa i stme

Način pripreme i upotreba:

Jedna kesica u 3dl vrele vode ili 2 kesice u litar vode. Zasladiti po želji i piti 2-3 puta u toku dana. Pije se prohlađen.  Postoji mogućnost kombinacije sa Probavit i Kardio čajem. Pogodan je za sve starosne dobi, mogu ga koristiti  istariji ljudi ali i deca. Treba imati u vidu da usled konzumiranja čaja, kod dece može doći do mučnine i povraćanja. Čaj izaziva pojačano znojenje i mokrenje kao i češću stolicu usled izbacivanja toksina iz organizma.

Čaj se može koristiti i u vidu kapi za nos. Ohlađen čaj sipati u bočicu  za kapi za nos ili na dlan. Preporučuje se da se čaj ušmrkne sa dlana, čime  se pojačava njegovo dejstvo, natapaju sinusi, prestaje glavobolja i čisti šlajm iz grla. Takođe ovaj čaj može se  konzumirati i kao sirup dodatkom 1-2 velike kašike meda na 1 dl čaja. Pije se bez zaslađivanja, ceo dan, gutljaj po gutljaj.

Cenonik-rs Cenonik-bh Cenonik-CG Cenonik-MK