Kako očistiti kožnu jaknu i predmete od kože?

Opšte je poznato da nakon što uložite novac da nabavite dobru kožnu jaknu ili neki drugi predmet od kože, njihovo održavanje može biti malo teže. Čini se da su kožne jakne i predmeti od kože jedni od onih odevnih predmeta koje je najteže očistiti. Veoma je važno redovno održavanje. Kada uložite i potrošite novac na dobru kožnu jaknu, ne želite da je upropastite tako što ćete je čistiti na pogrešan način. Onda kada se odlučite za kožne jakne, cipele, kajševe, novčanike budite spremni da ih redovno održavate da biste ih održali u tip top formi.
Ukoliko biste želeli da znate kako da očistite svoju kožnu jaknu, ili bilo koji drugi predmet od kože, daćemo vam nekoliko saveta kako da ih samostalno očistite.

Saveti za čišćenje kožne jakne i predmeta od kože

Kada je vašoj kožnoj jakni, kožnoj garnituri ili bilo kom drugom predmetu od kože potrebno samo malo doterivanja, nađite krpu koja je nežna, mekana na dodir i GALANT KREMU za održavanje predmeta od kože. Ovo će vam pomoći da skinete svu prašinu sa spoljašnje površine kožne jakne. Nakon nanošenja posle desetak minuta izglancajte suvom pamučnom krpom. Obratite pažnju na to da koristite nežnu, mekanu krpu, kako ne biste oštetili spoljašnjost jakne ili drugog predmeta od kože.

Kad je predmetu od kože (kožna jakna, kožne cipele, kožna garnitura, novčanik,… ) potrebno detaljnije čišćenje GALANT KREMOM namažite predmet od kože i ostavite 2-3 sata da predmet od kože upije kremu i nakon toga suvom pamučnom krpom izglancajte.

Ako ste primetili da vaša jakna ima slane mrlje na sebi, brzo ćete ih očistiti korišćenjem čiste vode i nakon toga nanesite galant kremu kako bi se zaprljanai deo . Izbegavajte čišćenje prljavom vodom ili sapunicom, jer će to samo razmazati mrlje.

Svakom od nas se desilo da prospe nešto na svoju odeću, ali složićete se – mnogo je teže očistiti prosuto sa kožne jakne nego sa pamučne košulje. Ukoliko primetite da ste nešto prosuli na kožnu jaknu, brzo uklonite ostatke mekom krpom, onda očistite površinu blagim sapunom i toplom vodom, sačekajte da se osuši i nakon toga nanesite galant kremu.